Modal content
×

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI

Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.

Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.

Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.

1.Kişisel Verilerin İşlenme Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:

  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin yürütülmesi için gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların yapılması ve ilgili iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması.
 
2.Kişisel Verilerin Aktarıldığı Taraflar ve Aktarım Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.

3.Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi

Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.

4.Çerezleri Kullanım Amacı

Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;

İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.

Teknik olarak web sitemizde kullanılan çerez türleri aşağıdaki tabloda gösterilmektedir.

Oturum Çerezleri

(Session Cookies)

Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır.

 

Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:

  • • İnternet sitesinin işlevselliğini ve performansını arttırmak yoluyla sizlere sunulan hizmetleri geliştirmek,
5.Çerez Tercihlerini Kontrol Etme

Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.  

6.Veri Sahiplerinin Hakları

Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.

 

  • e-Devlet
  • İçişleri Bakanlığı
  • Ankara

Valilikler

T. C . NALLIHAN KAYMAKAMLIĞI
T. C . NALLIHAN KAYMAKAMLIĞI
T. C . NALLIHAN KAYMAKAMLIĞI
  • KAYMAKAMLIK
    Kaymakam Tarihçe Görev Yapmış Kaymakamlar Kaymakamlık Birimleri İlçe Protokol Listesi Kaymakamlık Logo Mevzuat
  • NALLIHAN
    Nallıhanın Tarihçesi Osmanlı Arşivinde Nallıhan Coğrafi Yapı Nüfus İlçemiz Şehitlerimiz
  • MAHALLİ İDARELER
  • HİZMETLERİMİZ
    Hizmet Birimlerimiz Kamu Hizmet Standartları
  • GÜNDEM
    Haberler Duyurular
  • İLETİŞİM
    İletişim Bilgi Edinme
°C
10
Mayıs2025
Parçalı Bulutlu
23
°C
5 Günlük Hava Tahmini
temizle
  • KAYMAKAMLIK
    • Kaymakam
    • Tarihçe
    • Görev Yapmış Kaymakamlar
    • Kaymakamlık Birimleri
    • İlçe Protokol Listesi
    • Kaymakamlık Logo
    • Mevzuat
  • NALLIHAN
    • Nallıhanın Tarihçesi
    • Osmanlı Arşivinde Nallıhan
    • Coğrafi Yapı
    • Nüfus
    • İlçemiz
    • Şehitlerimiz
  • MAHALLİ İDARELER
  • HİZMETLERİMİZ
    • Hizmet Birimlerimiz
    • Kamu Hizmet Standartları
  • GÜNDEM
    • Haberler
    • Duyurular
  • İLETİŞİM
    • İletişim
    • Bilgi Edinme

El Sanatları

        Nallıhan ipek iğne oyaları, mükemmel bir dimağ, göz ve el ahenginin ürünüdür. Geleneksel pederşahi aile yapısının içinden çıkmış ve bu yapının kadınlarının sonsuz yaratıcılığı ile simgelerden oluşan bir sessiz dil'e dönüşmüştür.Büyüklerinin, efendisinin, sevdalısının karşısında kendisini sözcüklerle ifade edemeyen Anadolu kadınının duygu ve düşüncelerinin, vermek istediği mesajların Nallıhan'daki rengarenk yansımalarıdır ipek iğne oyaları.Kimi zaman kahvenin buram buram koktuğu, kimi zamansa çorbanın buğulu dumanının sardığı odalarda mum ışığı altında göz nuru ile işlenen her ipek iğne oyası, Nallıhan'ın doğasından esinlenerek yapılmıştır.Her oya bir bitki, bir çiçek, bir hayvan ya da bir insandır; işlenen her motifin farklı bir anlamı, ayrı bir hikayesi vardır. Üzüntüden mutluluğa,kıskançlıktan öfkeye, sevgiden acıya, pişmanlıktan düş kırıklığına kadar geniş bir yelpazede betimler insan olmayı oyalar. Örneğin, üzüm oya ömür boyu ağız tadını, sarmaşık oya gelinin kayın validesine duyduğu sevgi ve muhabbeti, gül oya sonsuz sevgiyi ve mutluluğu anlatır. İpek iğne oyaları, cepken, bindallı ve üçetek giyen kadınların vazgeçemedikleri unsurlardır. Maşrapa tutan ellerin başlarına bağladıkları çevrelere, mutfaklarda kocaman ağır delikli kepçelerle çocuklarına yemek koyan annelerin mendillerine konudur oyalar; gelin başı taçlarının bezemeleridir.
 
İpek Böceği
        Geçmişte Nallıhan ekonomisine çok büyük katkısı olan ipek böceği yetiştiriciliği zamanla önemini kaybetmiş ve yok olmuştur. Son zamanlarda turizmde yapılan gelişmeler sonucunda yeniden canlanma eğlimindedir. Etkin tanıtımlar sonucunda ipekten yapılan ürünlerin üretimi artmaya başlamış ve ev hanımlarına önemli bir ek katkı sağlamaktadır. Özellikle Nallıhan´a has ipek iğne oyaları yeniden gündeme gelmiştir. Nallıhan Halk Eğitim Müdürlüğü ile başlayan tanıtım çalışmaları, Nallıhan enerji AŞ. ile devam etmiş, daha sonrada Halk Eğitimin yanı sıra Nallıhan Turizm Gönüllüleri Derneği ve bunun gibi kuruluşlar tanıtımı üstlenmişlerdir. Nallıhan´da ipek böceğinin ve ürünlerinin gelişmesi turizm açısından önemi büyüktür. Sağlıklı koşulların sağlanması durumunda, Dut yetişen her yerde İpek böceği yetiştirilebilir. Nallıhan´da ipek , iğne oyası yapımında, giyimde ve bayanlara has bir çok aksesuar yapımında kullanılmaktadır.
        İpekböceğini Tanıyalım Yurdumuzda koza üretimi için beslenen ipekböcekleri Çin ve Japon orijinli ırkların melezleridir. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bunlardan yumurta (Tohum) üretmek doğru değildir. Bunlardan üretilen tohumlar düşük verimli olurlar. Ayrıca yumurta (Tohum) yolu ile bulaşan Pebrin (Karabatan) hastalığının ortaya çıkma ihtimali de artar. Karabatan hastalığı bir zamanlar Avrupa´da ipekböcekçiliğinin yok olmasına sebep olan tehlikeli bir hastalıktır. İpekböceğinin hayatında dört değişik dönem vardır. Bunlar sırası ile yumurta - larva (tırtıl) - krizalit ve kelebek dönemleridir. Besleme yönünden önemli olan dönem larva (tırtıl) dönemidir. Bu devre uygun şartlarda 26-27 gün sürer. İpekböcekleri bu devrede dört kez deri değiştirerek beslenir ve büyürler. Deri değiştirme safhası (uyku) yaşa göre 24 ila 48 saat kadar sürer. Bu safhada ipekböcekleri yaprak yemez ve hareketsiz kalırlar. İpekböceğinin uyku safhaları arasında kalan yem yediği sürelere yaş denir. Kuluçkadan 1. uykuya kadar geçen süreye 1. yaş, 1. ve 2. uykular arasında 2. yaş, 2. ve 3. uykular arasında 3. yaş, 3. ve 4. uykular arasında 4. yaş, 4. uykudan koza örmeye kadar olan süreye de 5. yaş diyoruz. İpekböceklerini yeknesak beslemek yani hepsine aynı zamanda koza ördürebilmek için uyku ve yaşları iyi takip etmek gerekir. Aksi halde askıya çıkma dediğimiz koza örme devresi çok uzun bir zaman alır, buna bağlı olarak da hasat güçleşir.
 
İpek İğne Oyalarının Gündelik Yaşamda Kullanım Alanları: 
Kültür ve İpek İğne Oyaları 
        Bir toplumdaki yaşam biçimlerini belirleyen değerlerin, inançların, davranış kalıplarının ve üretilen nesnelerin tümü o toplumun kültürünü teşkil eder. Kültürün en belirgin ögeleri, o toplumda yaşayanlar tarafından üzerine aynı anlamların yüklendiği semboller ile fertler arasında iletişim kurulmasını olanaklı kılan semboller sisteminden oluşan dildir. Dil, yalnızca bireyler arasındaki iletişimi sağlamakla kalmaz, aynı zamanda da kültürün devamlılığını geçerli kılar. Bir kültürel miras olan dil, kültürün bir kuşaktan bir diğerine aktarımının anahtarıdır. Nallıhan ipek iğne oyalarında kullanılan semboller ve bu sembollerin oluşturdukları sessiz dil , oyaların dilini konuşan günümüz kadını için de aynı anlamları içermeye devam etmektedir.
        Bugün iğne oyalarına, geleneksel özgün anlamlarının dışında yeni, güncel ve farklı işlevsel anlamlar yüklenmektedir. Oyalar, gündelik yaşamın hemen hemen her alanına nüfuz etmektedirler. Giyim kuşamda, aksesuarda, yemekle ilgili ürünlerde ve yaşanan iç mekanda kendilerine hızla yer edinmeye başlamışlardır. Boyunları ışıl ışıl süsleyen gerdanlıkları, giysileri, bilezik ve çanta gibi aksesuarları, yemek masalarında tabak altına konan servis örtülerini, peçetelikleri bezeyerek, kitap ayracı kılığına bile bürünebilmişler ve böylelikle de "özel"den "genel"e ulaşmayı başarabilmişler, birer "artı değer"e dönüşebilmişlerdir. Uluslar arası pazarlarda alıcı bulmaktadırlar. Zaman içinde kullanım alanları değişse de, iğne oyalarının sessiz dil'inin ve bu oyaların üzerine işlenen sembollerin kuşaktan kuşağa ( kültürel aktarım ) ve de toplumdan topluma ( kültürel dağılım ) nakledilerek ölümsüz kılınabiliyor olmaları, Nallıhan kültürel mirasının en çarpıcı özelliklerinden biridir. 
https://www.tccb.gov.tr/
https://www.icisleri.gov.tr/
https://www.turkiye.gov.tr/
https://www.cimer.gov.tr/
 
  • Resmi Gazete
  • Mevzuat Bilgi Sistemi
  • Gizlilik Kullanım Ve Telif Hakları
Yazı Mahallesi İstanbul Caddesi No: 1 Nallıhan/ANKARA
0 (312) 785 10 01
 
Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezlere yer veriyoruz 🍪 Çerez politikamız hakkında bilgi edinmek için tıklayınız